(4 osobe)
80 g Ječmene kaše Zlato Polje
400 g mljevenog pilećeg mesa
50 g kruha (usitnjen)
1 žumanjak
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1 žlica narezanog peršina
3 žlice maslinova ulja
50 g luka
2 mrkve
1 Vegeta Natur kokošja kocka
400 g kelja
50 g mladog špinata
1. Ječmenu kašu stavite kuhati u kipuću vodu i kuhajte dok ne omekša.
2. Mljevenom mesu dodajte kruh, žumanjak, sol, mljeveni crni papar, peršin i dobro izmiješajte.
3. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk, popecite da bude staklast i dodajte mrkvu narezanu na ploške.
4. Kratko popecite te ulijte oko 1 l tople vode. Kad zakipi, dodajte Vegeta Natur kokošju kocku.
5. Od mesne smjese oblikujte kuglice i dodajte u jelo.
6. Umiješajte opran i narezan kelj te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
7. Potkraj kuhanja dodajte listiće špinata, ocijeđenu ječmenu kašu, po potrebi posolite i popaprite.
8. Toplo varivo poslužite s popečenim ploškama kruha.
Savjet: Ako volite pikantnija jela, mesnim okruglicama ili u juhu možete dodati Vegeta Maestro chili.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Složenost: jednostavno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu