(za 4 osobe)
2 žlice ulja
200 g mrkve
50 g korijena celera
1 češanj češnjaka
400 g kelja
400 g krumpira
1 Goveđi temeljac za jela
malo suhih gljiva (vrganji)
100 ml Passate Podravka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica brašna
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica nasjeckanog peršina
1. Na zagrijanom ulju popirjajte mrkvu i celer narezan na ploške.
2. Dodajte nasjeckani češnjak, kelj narezan na rezance, krumpir narezan na kockice i zalijte s litrom tople vode.
3. Kad varivo zakuha, dodajte goveđi temeljac, narezane gljive koje ste prije toga namočili u vodi i kuhajte 15 minuta.
4. Potkraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, povrtni temeljac i brašno razmućeno u malo vode. Kratko prokuhajte i po potrebi posolite i popaprite.
5. Poslužite toplo posuto nasjeckanim peršinom.
Savjet: Varivo možete zagustiti i tako da potkraj kuhanja dio krumpira zgnječite vilicom.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: jednostavno
Izvor: Coolinarka.com