(za 4 osobe)
1 žlica ulja
40 g Pancete Podravka
100 g mrkve
1 mala limenka Leće Podravka (240 g ocijeđene mase)
1000 ml vode
1 vrećica Krem juhe od gljiva s maslinovim uljem Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1. Na zagrijanom ulju popržite pancetu narezanu na ploškice i mrkvu na kockice.
2. Zalijte s 500 ml tople vode i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
3. Krem juhu od gljiva razmutite u 500 ml tople vode i ulijte u varivo.
4. Kuhajte uz povremeno miješanje još 7 minuta.
5. Potkraj kuhanja umiješajte ocijeđenu i ispranu leću.
6. Poslužite s nasjeckanim peršinom.
Savjet: Varivu možete dodati malo popečenih šampinjona narezanih na tanje ploške. Također, dio vode u kojoj ćete razmuti juhu možete zamijeniti mlijekom. Juha će biti punijeg okusa.
Vrijeme pripreme: 25min
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com