Varivo od gljiva i leće

Autor: Promo , 05. studeni 2018. u 08:40
Foto: Promo

Varivu možete dodati malo popečenih šampinjona narezanih na tanje ploške

(za 4 osobe)

1 žlica ulja
40 g Pancete Podravka 
100 g mrkve
1 mala limenka Leće Podravka (240 g ocijeđene mase) 
1000 ml vode
1 vrećica Krem juhe od gljiva s maslinovim uljem Podravka 
1 žlica nasjeckanog peršina

1. Na zagrijanom ulju popržite pancetu narezanu na ploškice i mrkvu na kockice.
2. Zalijte s 500 ml tople vode i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
3. Krem juhu od gljiva razmutite u 500 ml tople vode i ulijte u varivo.
4. Kuhajte uz povremeno miješanje još 7 minuta.
5. Potkraj kuhanja umiješajte ocijeđenu i ispranu leću.
6. Poslužite s nasjeckanim peršinom.

Savjet: Varivu možete dodati malo popečenih šampinjona narezanih na tanje ploške. Također, dio vode u kojoj ćete razmuti juhu možete zamijeniti mlijekom. Juha će biti punijeg okusa.
Vrijeme pripreme: 25min
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close