Tuna Puttanesca

Autor: Promo , 15. svibanj 2018. u 09:36
Foto: press

Poslužite toplo posuto naribanim parmezanom.

(za 4 osobe)

3 Eva tuna fileta u maslinovom ulju
1 luk
1 crvena paprika (100 g)
2 češnja češnjaka
4 fileta inćuna u maslinovom ulju
1 žličica Vegete pikant
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
½ žličice Vegeta Maestro origana
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
120 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
300 g Tjestenine Spaghetti s jajima Zlato polje

1. Tunu izvadite iz limenke, natrgajte na manje komade i stavite u zdjelu, a pritom sačuvajte ulje od tune.
2. Sačuvano ulje od tune zagrijte u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri.
3. Dodajte nasjeckani luk, papriku narezanu na kockice i pirjajte dok ne omekša.
4. Dodajte češnjak, narezane inćune i Vegetu pikant. Nastavite pirjati miješajući oko 1 minutu.
5. Dodajte sjeckanu rajčicu, origano i pustite da zavrije sve zajedno.
6. Zatim smanjite vatru na lagano i pirjajte oko 15 minuta ili dok se umak ne zgusne.
7. Začinite sa soli i paprom. Umiješajte tunu i masline.
8. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, a zatim je dodajte u pripremljeni umak.
9. Promiješajte, kratko prokuhajte.

Posluživanje: Poslužite toplo posuto naribanim parmezanom.
Savjet: Umjesto sjeckane rajčice možete koristiti pelate Podravka
Vrijeme pripreme: 35 min
Složenost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close