Trostruki užitak

Autor: Promo , 16. studeni 2018. u 08:00
Foto: promo

Umjesto kolača možete oblikovati tj. ispeći tortu i nadjenite je na isti način.

Za biskvit:
25 g Glatkog brašna Podravka    
10 g Kakaa u prahu Dolcela         
25 g oraha
1/2 žličice Praška za pecivo Dolcela         
2 jaja
70 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela                  
50 g maslaca
Za kremu:
1 l mlijeka
1 Krema za kolače čokolada Dolcela        
160 g maslaca
250 g petit keksa
1 Krema za kolače vanilija Dolcela           

1. Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo.
2. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu.
3. Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.
4. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm).
5. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C i pustite neka se ohladi.
​6. Kremu od čokolade pripremite prema uputi na pakiranju, dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita.
7. Po njoj rasporedite petit kekse i pokapajte ih mlijekom.
8. Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.
9. Kolac prelijte čokoladnom glazurom ili pospite orasima, dobro ohladite i poslužite.

Savjet: Umjesto kolača možete oblikovati tj. ispeći tortu i nadjenite je na isti način.
Vrijeme pripreme: 50 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close