Teleći kotleti na salati od rikule i gljiva

Autor: Promo , 24. listopad 2018. u 08:00
Foto: promo

Za ovu salatu najbolje je koristiti kombinaciju gljiva, pa predlažemo bukovače, lisičarke ili shitake.

(4 osobe)

4 odreska telećeg kotleta bez kosti (oko 500 g)
2 žličice Vegete Natur univerzal 
Vegeta Maestro crni papar 
3 žlice maslinova ulja
20 g maslaca
Salata:
250 g gljiva
20 g maslaca
Sol
80 ml maslinova ulja
1 žlica limunova soka
½ žličice Vegeta Maestro sušenog origana 
100 g rikule

1. Tanko narezane kotlete pospite Vegetom Natur i crnim paprom.
2. Na dobro zagrijanom ulju u tavi kratko popecite meso s obiju strana.
3. Meso zatim stavite u posudu za pečenje prekrivenu papirom i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 150 °C.
4. Pečeno meso premažite omekšanim maslacem. Pokrijte ga da odstoji dok pripremate ostatak jela.
5. Gljive očistite i narežite na veće komade.
6. Na zagrijanom maslacu popecite gljive nekoliko minuta.
7. Lagano ih posolite, popaprite i ostavite da se malo ohlade.
8. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i origano.
9. Gljivama dodajte rikulu pa sve prelijte pripremljenim umakom.
10. Za posluživanje na tanjur stavite salatu, preko nje narezane teleće kotlete, pospite listićima sira ribanca i poslužite.

Savjet: Za ovu salatu najbolje je koristiti kombinaciju gljiva, pa predlažemo bukovače, lisičarke ili shitake. Dio rikule možete zamijeniti i drugom samoniklom salatom.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Složenost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close