Svinjski kotleti s pireom od bundeve

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2018. u 08:00
Foto: promo

Bundevu možete kuhati i u vodi, ali kuhajući je na pari, sačuvat ćete sve hranjive sastojke, a pire će biti kremastiji i ukusniji.

(za 6 osoba)

1 kg svinjskih kotleta
1 vrećica Vegete Natur za svinjetinu 
6 žlica ulja
Pire od bundeve:
600 g bundeve
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinova ulja

1. Kotlete operite, osušite i natrljajte Vegetom Natur za svinjetinu.
2. Na zagrijanom ulju popecite meso do lijepe zlatnosmeđe boje s obiju strana.
3. Bundevu ogulite, operite i narežite na kockice.
4. Stavite je kuhati na paru zajedno s očišćenim češnjakom.
5. Kad bundeva postane mekana, zajedno s češnjakom izgnječite je u pire.
6. Na kraju umiješajte žlicu maslinova ulja.

Savjet: Bundevu možete kuhati i u vodi, ali kuhajući je na pari, sačuvat ćete sve hranjive sastojke, a pire će biti kremastiji i ukusniji.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: jednostavno.

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close