(za 4 osobe)
800 g svinjskog filea (2 lončića)
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 nara
1/2 žličice Vegeta Maestro majčine dušice
1. Svinjski file posolite i popaprite.
2. Na zagrijano ulje stavite meso i pecite do zlatne boje.
3. Jedan nar izvaljajte tako da omekša.
4. Na jednoj strani probušite koru i ocijedite sok.
5. Drugi nar očistite tako da dobijete sjemenke.
6. File prelijte sokom nara i kratko popirjajte da dobijete umak.
7. Zatim dodajte majčinu dušicu.
8. Na kraju umiješajte sjemenke nara i maknite s vatre.
9. Topli file poslužite s pire krumpirom ili miješanom rižom prelivenim s umakom i narom.
Savjet: Ovako možete pripremiti i tamno pačje ili pureće meso.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com