Svinjski file s narom

Autor: Promo , 28. studeni 2018. u 08:00
Foto: promo

Ovako možete pripremiti i tamno pačje ili pureće meso.

(za 4 osobe)

800 g svinjskog filea (2 lončića)
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 nara
1/2 žličice Vegeta Maestro majčine dušice 

1. Svinjski file posolite i popaprite.
2. Na zagrijano ulje stavite meso i pecite do zlatne boje.
3. Jedan nar izvaljajte tako da omekša.
4. Na jednoj strani probušite koru i ocijedite sok.
5. Drugi nar očistite tako da dobijete sjemenke.
6. File prelijte sokom nara i kratko popirjajte da dobijete umak.
7. Zatim dodajte majčinu dušicu.
8. Na kraju umiješajte sjemenke nara i maknite s vatre.
9. Topli file poslužite s pire krumpirom ili miješanom rižom prelivenim s umakom i narom.

Savjet: Ovako možete pripremiti i tamno pačje ili pureće meso.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close