4 juneća ramsteka 1,5-2 cm debljine (4×250 g)
1 Vegeta Grill Classic 30g
75 ml ulja
600 g mladog krumpira
1 ljubičasti luk
1 glavica češnjaka
1 grančica ružmarina
1 ljuta papričica
sol Vegeta Maestro crni papar
1. Odreske dobro operite, osušite papirnatim ubrusom, pospite Vegetom grill Classic i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. 2. Krumpir dobro očistite(četkicom), pa ga narežite na veće komade. 3. U tavi zagrijte 5 žlica ulja, dodajte krumpir i pecite sa svih strana do zlatne boje. Dodajte luk narezan na kriške, cijele očišćene češnjake , narezanu papričicu i ružmarin. Začinite sa soli, paprom i pržite nekoliko minuta. Dodajte malo vode i pirjajte još 10 min da krumpir omekša. 4. Na roštilj ili grill tavu na zagrijano preostalo ulje stavite odreske i popecite ih sa svake strane (oko 3 min) da se zapeku, a u sredini ostanu roza boje. 5. Izvadite ih na topli tanjur, poklopite i pustite da odstoje oko 5 minuta. 6. Pečeni ramstek poslužite uz pripremljeno povrće.
Savjet: Za sočnost ramsteka ili bifteka vrlo je važno vrijeme odležavanja nakon pečenja koje će dovesti do toga da se vlakna malo ohlade, opuste i zadrže sokove u mesu. Vrijeme pripreme: 40 min + vrijeme mariniranja Zahtjevnost: jednostavno.