(4 osobe)
1 svinjski file (oko 400 g)
½ vrećice Vegete Natur za svinjetinu (15 g)
Sok 1 naranče
100 ml slatkog vina
20 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
200 g luka
100 ml vrhnja za kuhanje
400 g Rezanaca širokih s jajima Zlato polje
4 žlice naribanog sira (parmezan, Grana Padano)
Vegeta Maestro chili sa soli
1. Svinjski file očistite od kožica i suvišne masnoće.
2. Narežite ga potom na deblje odreske i pospite Vegetom Natur za svinjetinu.
3. Pomiješajte narančin sok i vino i prelijte preko mesa.
4. Pustite da se marinira 30 minuta.
5. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
6. U široj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje i na njega stavite luk narezan na ploške.
7. Popecite da luk postane staklast te dodajte meso s marinadom.
8. Sve zajedno popecite uz miješanje.
9. Kad je meso gotovo, ulijte vrhnje i nastavite pirjati nekoliko minuta.
10. Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli.
Savjet: Svinjski file je meso koje se kratko tretira na jačoj vatri. Umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti kokosovo mlijeko koje će dati poseban štih ovom jelu.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Složenost: jednostavno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu