3 jaja
100 g šećera
80 ml ulja
50 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica Kakaa u prahu Dolcela
1 Puding okus vanilija Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g mljevenih badema ili oraha
1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u čvrsti snijeg.
2. Žutanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, mlijeko, slatko vrhnje, kakao, prašak za puding, prašak za pecivo, bademe i promiješajte.
3. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4. Rasporedite u vatrostalne staklenke (kao za sufle) koje ste prethodno namazali maslacem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 165°C 40-45 minuta.
5. Slasticu izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi.
Posluživanje: Topli kolač poslužite s kuglicom sladoleda.
Savjet: Smjese je dovoljno za 6 staklenki.
Izvor: Coolinarka.com