Regionalni centar kompetentnosti (RCK) Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka bogatiji je za šest šefova kuharstva i slastičarstva koji su prošli sedmotjedno usavršavanje na svjetski poznatoj Académie d’Art de Paris Le Cordon Bleu.
U pitanju je edukacija realizirana u sklopu projektne aktivnosti RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka u projektu VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva koji je financiran iz sredstava EU i državnog proračuna.
Usavršavanje i edukaciju prošli su Ivan Kelava i Damir Abramić, nastavnici kuharstva osječke Ugostiteljsko-turističke škole, Robert Batrac, mentor učenicima iz Hotela Osijek te Ružica Šošić, Dunja Čuljak i Saša Bešlić, nastavnice slastičarstva i nastavnik mentor iz partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci.
Na akademiji su imali priliku učiti od renomiranih francuskih chefova koji su iskustvo i znanje stekli u svjetski poznatim restoranima s Michelinovim zvjezdicama, a novostečena znanja iz Pariza hrvatski će nastavnici prenositi dalje svojim kolegama, koristiti ih u nastavi s učenicima, ali i u izradi novih nastavnih planova i programa.
Naime, iz osječkoga RCK ističu kako su upravo usavršavanja nastavnika i mentora temelj kvalitetnog obrazovanja i promocije strukovnih zanimanja.
Uspostavom Regionalnog centra kompetentnosti unaprijedit će se strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva, a za projekte su osigurana su bespovratna sredstva od 95.673.388,62 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu