300 g narezane crvene bundeve
(muškatna bundeva)
4 jaja
100 g šećera
100 g Oštrog brašna Podravka
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
1/2 žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
100 g nasjeckanih oraha
1 Šlag krema vanilija Dolcela
125 ml mlijeka
1. Očišćenu i narezanu bundevu prelijte s malo vode i kuhajte dok ne omekša (10 minuta).
2. Bundevu ocijedite, zdrobite u pire, pa ohladite.
3. Jaja i šećer električnom miješalicom pjenasto izmiješajte.
4. Dodajte pire od bundeve te brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom.
5. Na lim za pečenje (30 cm x 40 cm) stavite papir za pečenje.
6. Po papiru rasporedite 2/3 količine nasjeckanih oraha, pa preko njih izlijte biskvitnu smjesu.
7. Pecite 10 – 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
8. Biskvit izvadite iz pecnice i ostavite neka odstoji pet minuta.
9. Nakon toga po njemu rasporedite preostale orahe, prekrijte drugim papirom za pečenje i preokrenite na radnu površinu.
10. Uz pomoć papira za pečenje biskvit zarolajte i ostavite neka se ohladi.
11. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu.
12. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
13. Odmotajte roladu, premažite je kremom i ponovno zarolajte.
14. Kolac ostavite neka se hladi 1 – 2 sata, a zatim narežite.
Savjet: Za pripremu ove slastice možete upotrijebiti i smrznutu ili konzerviranu bundevu.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com