(za 8 osoba)
400 g Riže Sant' Andrea Zlato polje
500 ml bijelog vina
1 poriluk
1 mrkva
1 mala glava zelenog tartufa
10 g suhih rajčica
1 tikvica
1 crvena paprika
30 g parmezana
10 g maslaca
1 vezica svježeg peršina
2 češnja češnjaka
1 žlica Vegeta Natur
2 žlice soja umak
1. Poriluk i sušenu rajčice nasjeckajte i popecite na maslinovu ulju. Zalijte s 100 ml bijelog vina i pustite da zavri. Usitnite štapnim mikserom.
2. San't Andrea rižu popecite na maslinovu ulju toliko da postane staklasta. Zalijte s preostalim vinom, pustite da zavri i ostavite sa strane. Za to vrijeme, preostalo povrće narežite na manje kocke.
3. Povrće kratko popecite na maslacu, dodajte rižu, Vegetu Natur, soja umak, zalijte s litrom vode i uz miješanje kuhajte da riža omekša.
Savjet: Na kraju dodajte smiksani poriluk sa sušenim rajčicama, parmezan, sitno nasjeckani češnjak i peršin i poslužite.
Vrijeme pripreme: 12 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com