(za 4 osobe)
4 veće orade ili brancina (oko 400 g komad)
1 Vegeta Grill češnjak 30g
400 g mini rajčica
100 g luka
4 mlada luka
3 češnja češnjaka
75 ml maslinovog ulja
2 žličice naribane limunove korice
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1. Ribe očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom i dobro natrljajte iznutra i izvana s Vegetom grill češnjak. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
2. Na dobro zagrijan i maslinovim uljem premazani roštilj stavite ribu, pa je ovisno o veličini pecite sa svake strane 5-8minuta.
3. Ribu izvadite na tanjur sa strane i ostavite na toplom.
4. Na istu ploču roštilja stavite luk narezan na ploške i mini rajčice, popecite dok ne omekšaju i dobiju lijepu boju. Dodajte na tanje ploške narezani mladi luk, još kratko popecite, pa povrće rasporedite po ribi.
Posluživanje: Pospite grubo mljevenim paprom, protisnutim češnjakom, naribanom limunovom koricom i prelijte preostalim maslinovim uljem. Poslužite.
Savjet: Ribu treba dobro osušiti prije stavljanja na roštilj, a tijekom pečenja se više puta premazuje grančicom ružmarina umočenom u maslinovo ulje što će joj dati sočnost i odličan okus.
Vrijeme pripreme: 30 minuta + vrijeme mariniranja
Složenost: jednostavno.
Izvor: Coolinarika.com