Ražnjići od skuše

Autor: Promo , 16. kolovoz 2018. u 08:15
FOTO: Press

Ako ražnjiće pečete na grill tavi, bilo bi dobro da masnoću iz nje prebacite u drugu tavu te na istoj toj masnoći nastavite raditi umak.

(za 4 osobe)

2 tikvice srednje veličine
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni     
1 limun
5 Eva skuša u biljnom ulju (5 × 115 g)    
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara (10 g)
100 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka 
50 ml konjaka
200 ml bijelog vina
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)        
10 g šećera
1 vezica peršina

1.Tikvice narežite po dužini na tanke ploške, začinite ih solju i paprom te nakapajte limunovim sokom. Stavite u njih komad skuše, zarolajte ih i nabodite na ražnjiće. Na svaki ražnjić nanižite 5 – 6 rolica.
2. Ražnjiće kratko popecite na zagrijanom maslinovom ulju. Kada su gotovi, izvadite ih na toplo, a višak masnoće odlijte.
3. U tavu stavite sitno nasjeckani češnjak, kapare i narezane punjene masline. Kratko popržite, podlijte konjakom i zapalite, dolijte vino, pa pustite da sve zajedno iskuha.
4. Dodate sjeckanu rajčicu, posolite, popaprite i po potrebi dodajte malo šećera.
5. Umak poslužite kao podlogu kuhanom krumpiru.

Savjet:  Ako ražnjiće pečete na grill tavi, bilo bi dobro da masnoću iz nje prebacite u drugu tavu te na istoj toj masnoći nastavite raditi umak kako biste sačuvali okuse koje su pustili ražnjići.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close