(za 4 osobe)
4 odreska ramsteka
sol
Vegeta Maestro crni papar
1/4 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
50 ml crnog vina
3 žlice maslinova ulja
Za prilog:
200 g Kamuta Zlato polje
sol
2 žlice maslinova ulja
400 g Cikle rezanci Podravka
2 naranče
120 g skute
2 žlice meda
2 žlice jabučnog octa
2 žlice badema u listićima
nekoliko listića svježeg bosiljka
1. Odreske posolite, pospite crnim paprom, majčinom dušicom, te prelijte vinom i maslinovim uljem. Ostavite marinirati na sobnoj temperaturi 30 minuta.
2. Za to vrijeme kamut stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan ocijedite ga i pustite da se ohladi. Ciklu ocijedite, dodajte kamut i maslinovo ulje.
3. Naranče ogulite od kožice (filetirajte), skutu narežite na kockice i dodajte prilogu.
4. Prelijte medom pomiješanim s jabučnim octom.
5. Odreske ispecite na ugrijanoj namašćenoj tavi , na jačoj vatri s obje strane do rumene boje.
6. Odreske poslužite s prilogom od kamuta i cikle. Pospite tostiranim listićima badema i svježim bosiljkom.
Savjet: Ciklu možete kratko isprati pod mlazom vode da bude manje kisela.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com