(za 4 osobe)
700 g purećih odrezaka
1 žlica Vegete Natur Mediteran
20 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
60 g suhih rajčica u maslinovu ulju
2 češnja češnjaka
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
500 g svježih rajčica
200 g mozzarelle
8 ploški tosta
1. Odreske puretine malo potucite batom za meso, pospite Vegetom natur mediteran i ostavite stajati oko 30 minuta.
2. U široj tavi otopite maslac i maslinovo ulje, stavite marinirane odreske i pecite sa svake strane 7-8 minuta.
3. Suhu rajčicu, češnjak i svježi bosiljak usitnite u električnoj sjeckalici.
4. Tavu s odrescima maknite s vatre. Svaki odrezak premažite mješavinom suhih rajčica, a zatim stavite po plošku svježe rajčice i mozzarelle.
5. Tavu s odrescima vratite na vatru, poklopite i odreske nastavite peci još oko 5 minuta (toliko da se sir otopi).
6. Puretinu pripremljenu na ovaj način možete staviti na topli tost i poslužiti kao finger food.
7. Tost popecite u tosteru ili u tavi.
8. Na svaki topli tost stavite pripremljeni pureći odrezak, narežite na manje komade i poslužite uz zelenu salatu.
Savjet: Tijekom pečenja po potrebi odreske možete podliti s malo vode.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com