Pureći medaljoni u umaku kojima će dva začina dati posebnu aromu

Autor: Promo , 01. kolovoz 2018. u 08:15
FOTO: Press

Umak po potrebi možete dodatno zgusnuti tako da mu dodate žličicu Gussnela razmućenog u malo vode.

(za 4 osobe)

3 žlice ulja
1 crveni luk
600 g purećih prsa narezanih na medaljone
1 Kokošji temeljac za jela Podravka       
1 Vegeta Maestro slatka paprika mljevena
1 žuta paprika
100 g malih rajčica (cherry)
1 žlica Koncentrata rajčica Podravka      
2 Vegeta Maestro muškatna oraščića cijela
1 grančica timijana
1 Pire krumpir Podravka            

1. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte pureće medaljone pa ih sa svih strana kratko popecite.
2. Ulijte malo vode, dodajte kokošji temeljac, promiješajte i kuhajte 15-ak minuta.
3. Nakon toga dodajte paprike narezane na manje komade i male rajčice narezane na polovice.
4. Kuhajte još 15 minuta, dodajte koncentrat rajčice, muškatni oraščić i timijan i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Poslužite s pireom od krumpira pripremljenim prema uputi na ambalaži.
Savjet: Umak po potrebi možete dodatno zgusnuti tako da mu dodate žličicu Gussnela razmućenog u malo vode.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close