(za 4 osobe)
Za tijesto:
1 Podravka mješavina za tijesto za pizzu (400 g)
1 Dolcela instant kvasac
200 – 250 ml vode
4 – 5 žlica ulja
1 žličica soli
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
200 g Kulena Podravka
100 g svježe zelene paprike
50 g Zelenih maslina Podravka
150 g mozzarelle
1. Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem i soli, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.
2. Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.
3. Tijesto nakon stajanja podijelite na 4 dijela, pa na pobrašnjenoj podlozi svaki dio tanje razvaljajte.
4. Na sredinu svakog dijela razvaljanog tijesta rasporedite dio ajvara, pa po njemu rasporedite tanko narezane ploške kulena, pospite na sitne kockice narezanom zelenom paprikom, na kolutiće narezanim maslinama i naribanom mozzarellom.
5. Tijesto preklopite i rubove dobro pritisnite. Ovako pripremljene pizze s obje strane pecite na namašćenoj dobro zagrijanoj grill tavi ili roštilju.
6. Pizze su gotove kad izvana dobiju lijepu zlatnu boju i tamne crte od grilla.
Savjet: Ovako pripremljene pizze možete peći i u preklopnom tosteru.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com