Povrtni lonac

Autor: Promo , 04. siječanj 2019. u 08:00
Foto: Promo

Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

(za 6 osoba)

50 g Ječmene kaše Zlato polje 
800 g junetine (u komadu)
1 Goveđi temeljac za jela Podravka 
50 ml ulja
300 g luka
300 g rajčice
200 g Žutih mahuna smrznutih Podravka 
300 g kupusa
100 g mrkve
100 g krumpira
100 g svježe paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene 

1. Ječmenu kašu namočite dan prije u mlaku vodu.
​2. Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
3. Dodajte goveđi temeljac i kuhajte 20-ak minuta.
4. U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
5. Zatim dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir te narezanu svježu papriku.
6. Popaprite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
7. Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
8. Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 50-ak minuta.

Savjet: Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.
Vrijeme pripreme: 1 h i 20 minuta

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close