(za 4 osobe)
6-8 zabataka bez kosti
1 žlica Vegete Pikant
3 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
2 žlice ulja
listići kadulje
ljubičasti luk
100 ml slatkog bijelog vina
70 ml vrhnja za kuhanje
1. Zabatke razrežite i malo stanjite. Pospite ih Vegetom pikant, a zatim dimljenom crvenom paprikom.
2. Na zagrijanu teflon tavu stavite ulje, zagrijte i stavite pripremljene pileće zabatke. Kad s donje strane postanu hrskavi i kad se odvajaju od tave, okrenite ih i još malo pecite.
3. Dodajte grubo narezane listiće kadulje i popecite dok postanu hrskavi. Tada dodajte sitno nasjeckani ljubičasti luk, pržite da luk omekša i pusti slatkoću, a zatim zalijte marsalom ili drugim slatkim vinom.
4. Kratko pirjajte da vino ispari i da se sastojci sjedine, a zatim meso izvadite iz tave.
5. U umak dodajte vrhnje za kuhanje toliko da postane kremast i po potrebi podlijte s malo tople vode ili temeljca ako ste kuhali juhu.
Posluživanje: Na tanjur za posluživanje složite zabatke, dodajte umak, kuhane krumpire i poslužite s raznovrsnom i raznobojnom salatom (zelena, radič, potočarka).
Savjet: Kadulja je puna mirisnih eteričnih ulja. Stavite li je pod kožu zabatka, dati će mu rafinirani okus i odličan miris.
Složenost: Jednostavno
Vrijeme pripreme: 40 min
Izvor: Coolinarika.com