(za 4 osobe)
500 g piletine (bijelo meso bez kože)
4 žlice ulja
200 g luka
200 g mrkve
200 g korijena celera
100 g korijena peršina
1 litra vode
2 Vegeta Natur kokošje kocke
200 g Konzerviranog graška Podravka
Noklice:
2 jaja
100 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
2 žlice nasjeckanog peršina
1. Meso operite i narežite na kockice.
2. Na zagrijanom ulju pržite sitno nasjeckani luk i naribano korjenasto povrće dok ne omekša.
3. Dodajte piletinu i kratko sve zajedno popržite.
4. Zalijte vodom i kad zakipi, dodajte Vegeta Natur kokošje kocke, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta.
5. Od jaja, brašna, soli i peršina vilicom umiješajte tijesto za noklice.
6. U kipuću juhu dodajte noklice i kuhajte još 10-ak minuta.
7. Nakon noklica u juhu dodajte oprani i ocijeđeni grašak.
Savjet: Noklice ukuhajte tako da žlicu kojom ćete ih grabiti i stavljati u juhu držite kratko u juhi da postane vruća pa se tijesto neće lijepiti za žlicu.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu