Pileći ujušak

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2018. u 08:00
Foto: promo

Noklice ukuhajte tako da žlicu kojom ćete ih grabiti i stavljati u juhu držite kratko u juhi da postane vruća pa se tijesto neće lijepiti za žlicu.

(za 4 osobe)

500 g piletine (bijelo meso bez kože)
4 žlice ulja
200 g luka
200 g mrkve
200 g korijena celera
100 g korijena peršina
1 litra vode
2 Vegeta Natur kokošje kocke 
200 g Konzerviranog graška Podravka 
Noklice:
2 jaja
100 g Glatkog brašna Podravka 
prstohvat soli
2 žlice nasjeckanog peršina

1. Meso operite i narežite na kockice.
2. Na zagrijanom ulju pržite sitno nasjeckani luk i naribano korjenasto povrće dok ne omekša.
3. Dodajte piletinu i kratko sve zajedno popržite.
4. Zalijte vodom i kad zakipi, dodajte Vegeta Natur kokošje kocke, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta.
5. Od jaja, brašna, soli i peršina vilicom umiješajte tijesto za noklice.
6. U kipuću juhu dodajte noklice i kuhajte još 10-ak minuta.
7. Nakon noklica u juhu dodajte oprani i ocijeđeni grašak.

Savjet: Noklice ukuhajte tako da žlicu kojom ćete ih grabiti i stavljati u juhu držite kratko u juhi da postane vruća pa se tijesto neće lijepiti za žlicu.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close