(za 8 osoba)
1 kg pilećeg filea
1 vrećica Vegete Natur za piletinu
2 žlice limunova soka
4 žlice maslinova ulja
200 g luka
200 g rajčice
100 g zelene paprike
100 g crvene paprike
280 g Kukuruza šećerca Podravka
200 ml kiselog vrhnja
250 ml majoneze
8 tortilja
1. Pileći file narezati na trakice i posipati Vegetom natur za piletinu. Pokapati limunovim sokom i 2 žlice maslinova ulja i sve dobro promiješati.
2. Ostaviti da se marinira oko 20 minuta.
3. Na preostalom zagrijanom ulju popržiti luk narezan na ploške, dodati piletinu s marinadom.
4. Kada piletina dobije zlatnožutu boju dodati rajčicu narezanu na kockice i paprike narezane na rezance.
5. Pirjati 15 minuta dok povrće ne omekša.
6. Tortilje zagrijati na suhoj tavi.
7. Kiselo vrhnje i majonezu dobro izmiješajte.
8. Na svaku pripremljenu tortilju razdijeliti pripremljeno meso, dodati kukuruz šeerac i umak od jogurta i majoneze.
9. Pripremljenu tortilju zamotajte i odmah poslužite.
Savjet: U svaku tortilju po želji dodajte listove zelene salate po želji (reckava, puterica, endivija, kristalka, matovilac i sl.)
Vrijeme pripreme: 45minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarika.com