Pileća prsa iz pećnice

Autor: Poslovni.hr , 19. rujan 2018. u 08:00
Foto: promo

Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.

(za 6 osoba)

1,2 kg krumpira
2 komada pilećih prsa s kožom u komadu (2 x 500 g)
1 Vegeta Natur za zlatnu piletinu (30 g) 
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
nekoliko grančica timijana
1 crvena čili papričica
10-ak listova svježe kadulje

1. Krumpir ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ga ocijedite.
2. Piletinu dobro natrljajte Vegetom Twist sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
3. Uz piletinu stavite blanširani krumpir.
4. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a krumpir prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
5. Dodajte timijan, pospite sitno nasjeckanom papričicom i listovima kadulje, pa pecite 50 – 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
6. Kad je piletina pečena, pustite je neka odstoji poklopljena 10-ak minuta, narežite i poslužite uz krumpir.

Savjet: Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.
Vrijeme pripreme: 1h i 25 minuta.
Zahtjevnost. Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close