Penne u maxi umaku

Autor: Promo , 30. listopad 2018. u 08:19
Foto: Promo

Rezanci po toskanskom s crnim vinom razveselit će svojim okusom.

(za 4 osobe)

400 g Tjestenina Penne Zlato polje
200 g pršuta
1 poriluk
20 g maslaca
200 ml crnog vina
100 ml slatkog vrhnja

1. Tjesteninu stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu i skuhajte "al dente".
2. Pršut i poriluk narežite na trakice i stavite na zagrijani maslac.
3. Kratko popecite, zalijte crnim vinom i pustite da kratko kuha. Ulijte slatko vrhnje i nastavite kuhati.
4. Umiješajte ocijeđenu tjesteninu, promiješajte i poslužite.

Savjet: Tjesteninu kuhajte najviše 6 minuta u velikom loncu i u puno posoljene vode
Vrijeme pripreme: 20minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close