(za 4 osobe)
2,5 kg svježeg odojka
1 žlica soli
1 žlica Vegete
150 ml ulja
150 ml suhog bijelog vina
Za francusku salatu:
450 g Zamrznute mješavine povrća za francusku salatu Podravka
sol
90 g majoneze
1 žličica Senfa estragon Podravka
100 ml kiselog vrhnja
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
50 g Kiselih krastavaca Podravka
1. Odojak dobro posušite, lagano posolite, pospite Vegetom i sa svih strana meso dobro natrljajte te premažite uljem.
2. Pripremljeni odojak premjestite u namašćeni lim za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.
3. Nakon toga foliju maknite, odojka podlijte vinom i nastavite peci. Za vrijeme pečenja pečenku prelijevajte umakom od pečenja, a u pleh povremeno dolijevajte malo tople vode.
Za francusku salatu:
1. Zamrznutu mješavinu povrća za francusku salatu stavite u kipuću posoljenu vodu, a kad ponovo zakipi kuhajte 10 minuta. Kuhano povrće ocijedite i ohladite.
2. Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom, dodajte kisele krastavce narezane na kockice i ohlađeno povrće. Sve zajedno lagano promiješajte.
3. Dobro pečeno meso narežite na komade i poslužite uz francusku salatu i ukiseljeno povrće.
4. Pečeni odojak može se poslužiti i hladan. Za takve prilike meso ćete odvojiti od kosti, narezati na manje kocke, koje ćete složiti na pladanj i ukrasiti Cocktail salatom od ukiseljenog povrća Podravka ili Party krastavcima Podravka.
Vrijeme pripreme: 3 h
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu