(za 4 osobe)
100 g meda
2 žlice limunova soka
1 žličica Slatke mljevene paprike Podravka
4 fileta lososa (oko 800 g)
3 žličice Vegete Natur univerzal
4 žlice maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro crnog mljevenog
papra
1 limun
1. Pomiješajte med, limunov sok, Vegetu Natur univerzal i slatku papriku.
2. Losos očistite, operite, natrljajte s dvije žličice Vegete Natur univerzal i pecite na dvije žlice zagrijanog ulja do zlatne boje.
3. Zatim ih preokrenite, dodajte preostalo ulje, nasjeckani češnjak i papar pa kratko popecite.
4. Losos izvadite, a u tavu u kojoj se pekao losos dodajte pripremljenu smjesu od meda i limun narezan na kriške.
5. Umak kratko prokuhajte.
6. Pečeni losos prelijte pripremljenim umakom i poslužite s kuhanom rižom i salatom.
Savjet: Losos pecite tako da je koža okrenuta prema dolje. Losos možete poslužiti i s kuhanim povrćem (brokula, cvjetača, mrkva).
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu