Pečeni losos u medenom umaku

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2018. u 08:00
Foto: promo

Losos pecite tako da je koža okrenuta prema dolje. Losos možete poslužiti i s kuhanim povrćem (brokula, cvjetača, mrkva).

(za 4 osobe)

100 g meda
2 žlice limunova soka
1 žličica Slatke mljevene paprike Podravka 
4 fileta lososa (oko 800 g)
3 žličice Vegete Natur univerzal 
4 žlice maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro crnog mljevenog 
papra
1 limun

1. Pomiješajte med, limunov sok, Vegetu Natur univerzal i slatku papriku.
2. Losos očistite, operite, natrljajte s dvije žličice Vegete Natur univerzal i pecite na dvije žlice zagrijanog ulja do zlatne boje.
3. Zatim ih preokrenite, dodajte preostalo ulje, nasjeckani češnjak i papar pa kratko popecite.
4. Losos izvadite, a u tavu u kojoj se pekao losos dodajte pripremljenu smjesu od meda i limun narezan na kriške.
5. Umak kratko prokuhajte.
6. Pečeni losos prelijte pripremljenim umakom i poslužite s kuhanom rižom i salatom.

Savjet: Losos pecite tako da je koža okrenuta prema dolje. Losos možete poslužiti i s kuhanim povrćem (brokula, cvjetača, mrkva).
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close