(za 2 osobe)
1 patlidžan (srednje veličine)
sol
1 Talianetta makaroni bolognese
130 g ocijeđene mozzarelle
10 g maslaca
1. Operite patlidžan i narežite na ploške debljine 2 cm, posolite i stavite na stranu da izgube gorčinu.
2. Na teflon tavi sa zadebljanim dnom na malo maslaca ispecite s obje strane ploške patlidžana do zlatnožute boje i stavite ih na papir za upijanje masnoće.
3. Ocijedite mozzarellu, izrežite ju na ploške.
4. Zagrijte pećnicu na 190 °C.
5. Izrežite papir za pečenje u veličini pleha za pečenje i u kalupe ili modle slažite redom patlidžane, skuhanu tjesteninu i izrezane šnite mozzarelle.
6. Ponovite postupak dva puta ili koliko vam dozvoljava kalup.
7. Završite s mozzarellom.
8. U prethodno zagrijanu pećnicu stavite peci tortice na 190 °C na 8 minuta.
9. Po izlasku iz pećnice pričekajte da se tortice kratko ohlade, okružite kalupe iznutra nožićem i pažljivo maknite kalup te poslužite.
10. Poslužite toplo i naribajte parmezana po vrhu.
Savjet: Patlidžane možete zamijeniti i tikvicama. Tijekom slaganja možete između patlidžana i tjestenine staviti i listove bosiljka.
Vrijeme pripreme: 20 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.bosiljak i patliđann…šta fali ? ništa…
janjetine možda…
Fakat pravi članak za komentiranje….
super recept volim patliđan
Uključite se u raspravu