Nadjevene skuše s roštilja, kako učiniti da riba zadrži svoj oblik

Autor: Promo , 02. kolovoz 2018. u 08:15
FOTO: Press

Nadjevene ribe pecite na zagrijanim gradelama, sa svake strane 4-5 minuta.

(za 4 osobe)

800 g skuša ili lokarda
2 žlice limunova soka
sol
2-3 žlice maslinova ulja

Za nadjev:
80 g pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica krušnih mrvica
2 žlice limunova soka
100 ml maslinova ulja
2 žličice Vegete                             
2 češnja češnjaka

1. Skuše očistite, operite, uklonite im glave i srednju kost, ali samo do repa, kako bi riba zadržala oblik. Dobro ih posušite papirnim ubrusom, izvana nakapajte limunovim sokom i nadjenite ovako pripremljenim nadjevom: Mljevenim pinjolima dodajte maslinovo ulje, limunov sok, Vegetu, krušne mrvice, protisnuti češnjak i peršin.  Nadjev dobro izmiješajte i njime nadijevajte pripremljene skuše. 
2. Gradele ili rešetku na kojima ćete peći ribu dobro namažite uljem. 
3. Nadjevene ribe pecite na zagrijanim gradelama, sa svake strane 4-5 minuta.

Posluživanje: Kad su pečene, posolite ih i uz tople ribe poslužite salatu po želji.
Savjet: Pinjole sameljite što sitnije (da budu poput kreme), jer ćete ribu jednostavnije nadjenuti, a i nadjev će biti ukusniji.
Vrijeme pripreme: 45 minuta.
Složenost: Srednje složeno.

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close