(za 4 osobe)
1 kg pilećih bataka i krilca
1 Vegete Natur za zlatnu piletinu (30 g)
3 žlice ulja
80 g krušnih mrvica
1. Komade piletine pospite Vegetom Natur za zlatnu piletinu, promiješajte da se Vegeta Natur ravnomjerno rasporedi i ostavite marinirati 30 minuta.
2. Mariniranu piletinu zatim uvaljajte u krušne mrvice i posložite u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Piletinu nakapajte uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta da postane rumene boje.
3. Toplu hrskavu piletinu poslužite sa salsom i popečenim kruhom.
Savjet: Salsu pripremite ovako. Luk sitno narežite, a papriku narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk (120 g) i popecite da postane staklast. Dodajte papriku papriku (3 komada) na kockice i nastavite pirjati uz povremeno miješanje. Smanjite vatru i poklopljeno pirjajte da paprika pusti tekućinu, a ne zagori. Zatim otklopite dodajte protisnuti češanj češnjaka, sol, Vegeta Maestro mljeveni papar, malo Vegeta Maestro cillia i maknite s vatre. U salsu umiješajte 3 žlice aceto balsamica i žlicu svježeg peršina te ostavite da se ohladi.
Vrijeme pripreme: 45 minuta + vrijeme mariniranja
Složenost: jednostavno.
Izvor: Coolinarka.com