(za 6 osoba)
280 g Oštrog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
140 g maslaca
100 g krem sira
Za nadjev:
2 žlice ulja
60 g luka
300 g gljiva
1 češanja češnjaka
60 g sušenih rajčica (iz uljne otopine)
3 jaja
300 ml slatkog vrhnja
100 g krem sira (ricotta)
50 g naribanog parmezana
1 žlica Glatkog brašna Podravka
2 žličice Vegete Natur univerzal
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro muškatni oraščić
1 žličica Vegeta Maestro vlasca
1 žlica narezanog svježeg peršina
2 Kranjske kobasice Podravka
1. Brašno pomiješajte sa soli, praškom za pecivo i dodajte na listice narezan hladan maslac.
2. Električnom miješalicom izmiješajte sastojke u zrnatu smjesu te na kraju dodajte krem sir i žlicu vode pa umijesite glatko tijesto.
3. Zamotajte ga u prozirnu foliju i držite u hladnjaku 30 minuta.
4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrežite na krugove i stavite u namašćene posude za pite (Ø12cm) tako da prekrijete i rubove.
5. Na zagrijano ulje stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje.
6. Dodajte narezane gljive, kratko popecite te dodajte nasjeckan češnjak i narezane sušene rajčice.
7. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
8. Jaja i slatko vrhnje dobro promiješajte, a zatim dodajte krem sir, parmezan, brašno, Vegetu Natur, mljeveni papar, malo naribanog muškatnog oraščića, vlasac i peršin.
9. Dodajte pripremljene gljive, promiješajte i nanesite preko tijesta.
10. Kobasice narežite na ploške i posložite po površini.
11. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 1 sat, dok površina ne postane rumena, a tijesto hrskavo.
12. Mini quiche ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
Savjet: Quiche s gljivama i kobasicama možete pripremiti na isti nacin i s lisnatim tijestom.
Vrijeme pripreme: 1h i 30 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu