1 Mini muffins sa chia sjemenkama Dolcela
Za tijesto:
2 jaja
100 ml ulja
100 ml vode
75 g (4 žlice) meda ili 75 g (5 žlica) šećera ili 75 g (6 žlica) agavinog sirupa
Za preljev okus limun:
5 žlica (50 ml) tople vode
70 g šećera u prahu
1. Mješavinu za tijesto uspite u posudu, dodajte med, jaja, ulje i vodu te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/ maksimalna brzina).
2. U 24 mini kalupa, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni gotovo do vrha.
3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, bez ventilacije, na 200°C, 18 minuta (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice).
4. Za preljev, u prikladnu posudu stavite mješavinu za preljev, šećer u prahu i promiješajte.
5. Dodajte vrelu vodu te žlicom dobro izmiješajte.
6. Pripremljenim preljevom ukrasite ili prelijte ohlađene muffine.
Savjet: Preljev možete umjesto s vodom, pripremiti s voćnim sokom dobiti ćete preljev u boji.
Vrijeme pripreme: 25 minuta.
Složenost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu