Marinirana palamida uz sastojak koji će dati posebnost jelu i zaokružiti umak

Autor: Promo , 01. lipanj 2018. u 08:30
Foto: Podravka

Na tanjur za posluživanje stavite svježu rikulu, preko nje pečenu palamidu, prelijte umakom.

(za 4 osobe)

4 odreska (ili fileta) palamide (4×250 g)
2 žlice crvenog vinskog octa
2 žlice maslinova ulja
1 žličica Vegete Mediteran
Vegeta Maestro crni papar
sol         
300 g malih rajčica
1 žlica kapara
1 protisnuti češanj češnjaka
4 Zelene otkoštičene masline Podravka
4 žličice djevičanskog maslinova ulja
80 g rikule

1. Ribi uklonite kožu i kosti.
2. Pomiješajte vinski ocat, maslinovo ulje, Vegetu Mediteran, sol i papar.
3. Prelijte preko ribe i ostavite marinirati u hladnjaku 15 minuta.
4. Za to vrijeme rajčicama uklonite sjemenke i narežite na kockice.
5. Dodajte sjeckane kapare, narezane masline, češnjak i maslinovo ulje.
6. Palamidu stavite na tavicu i lagano zagrijavajte te popecite odreske s obje strane.
7. Na tanjur za posluživanje stavite svježu rikulu, preko nje pečenu palamidu, prelijte umakom od svježih rajčica te poslužite.

Savjet: U umak možete umiješati i nasjeckani kopar koji će dati specifičnost jelu i zaokružiti umak.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Složenost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close