4 osobe
Za tijesto
20 g svježeg kvasca
220-230 ml tople vode
1 žličica šećera
300 g Oštrog brašna Podravka
2 žličice soli
1 žličica maslinova ulja
Za nadjev
200 g mozzarelle narezane na male ploške
200 ml Passate Podravka
1 žličica Vegeta Maestro origana
2 žlice maslinova ulja
100 g Čajne kobasice Podravka
1. Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i ostavite na toplom mjestu da se digne, dodajte šećer i ostavite na toplom mjestu da se digne.
2. Brašno pomiješajte sa solju, dodajte dignuti kvasac, ulje i uz dolijevanje vode umijesite glatko mekano tijesto.
3. Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči.
4. Od pripremljenog tijesta napravite 4 kuglice koje razvaljajte u obliku kruga.
5. Pripremljena tijesta stavite u kalup premazan uljem.
6. Rubove svakog kruga tijesta obložite ploškama mozzarelle, rub tijesta preklopite preko položenog sira, a sredinu svakog premažite passatom u kojoj ste razmutili origano i ulje.
7. Po tako pripremljenim pizzama rasporedite ploške mozzarelle i na kraju posložite ploške čajne kobasice.
8. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta.
9. Poslužite s maslinama.
Savjet: Ukoliko možete nabaviti male kuglice mozzarelle, ne morate ih rezati, nego ih stavljajte cijele.
Vrijeme pripreme: 80 min
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com