( za 4 osobe)
600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Natur Mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
1. Lignje očistite i operite.
2. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
3. Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
4. Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
5. Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
6. Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
7. Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.
8. Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.
Savjet: Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Složenost: srednje složeno.
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu