Kušaonica postaje ugostiteljski objekt

Autor: Poslovni dnevnik , 23. veljača 2015. u 21:59
Navedena djelatnost do sada je bila propisana Pravilnikom o pružanju usluga u seljačkom domaćinstvu

Navedena djelatnost do sada je bila propisana Pravilnikom o pružanju usluga u seljačkom domaćinstvu.

Na temelju Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti objavljen je Pravilnik o izmjeni i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupine Restorani, Barovi, Catering objekti i

Objekti jednostavnih usluga kojim se omogućuje registracija Kušaone. Navedena djelatnost do sada je bila propisana Pravilnikom o pružanju usluga u seljačkom domaćinstvu. Zakon propisuje da je Kušaonica ugostiteljski objekt u kojem se uslužuju vina i/ili druga pića i/ili prehrambeni proizvodi, u svrhu prezentacije, degustacije i prodaje, uz koje se mogu u manjim količinama usluživati i drugi s njima nadopunjujući proizvodi.

Pri tome kušaonica mora imati prostoriju za usluživanje gostiju s točionikom ili prostor na otvorenom za usluživanje gostiju s točionikom, te priručni prostor za čuvanje hrane i pića, koji može biti u točioniku. Prostorijom za usluživanje gostiju smatra se i odgovarajuće uređeni dio prostorije u kojoj se prodaju proizvodi koji se uslužuju gostima. Ugostiteljski objekt vrste kušaonica koji ima samo prostor za usluživanje gostiju na otvorenom ne mora imati zahod.

Komentirajte prvi

New Report

Close