Na temelju Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti objavljen je Pravilnik o izmjeni i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupine Restorani, Barovi, Catering objekti i
Objekti jednostavnih usluga kojim se omogućuje registracija Kušaone. Navedena djelatnost do sada je bila propisana Pravilnikom o pružanju usluga u seljačkom domaćinstvu. Zakon propisuje da je Kušaonica ugostiteljski objekt u kojem se uslužuju vina i/ili druga pića i/ili prehrambeni proizvodi, u svrhu prezentacije, degustacije i prodaje, uz koje se mogu u manjim količinama usluživati i drugi s njima nadopunjujući proizvodi.
Pri tome kušaonica mora imati prostoriju za usluživanje gostiju s točionikom ili prostor na otvorenom za usluživanje gostiju s točionikom, te priručni prostor za čuvanje hrane i pića, koji može biti u točioniku. Prostorijom za usluživanje gostiju smatra se i odgovarajuće uređeni dio prostorije u kojoj se prodaju proizvodi koji se uslužuju gostima. Ugostiteljski objekt vrste kušaonica koji ima samo prostor za usluživanje gostiju na otvorenom ne mora imati zahod.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu