(za 3 osobe)
1 vrećica Krem juhe od bundeve sa sjemenkama suncokreta Podravka
75 ml bučinog ulja
50 g očišćenih bučinih sjemenki
Za zapečeni kruh
1 šlapica (ili 4 ploške) bijelog kruha
1 češanj češnjaka
4 žličice bučina ulja
4 ploške sira Ementaler
4 ploške Pancete Podravka
1. Sadržaj vrećice uspite u 800 ml hladne vode.
2. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri.
3. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
4. Kruh narežite na ploške, složite na lim za pečenje, pokapajte bučinim uljem, pospite nasjeckanim češnjakom.
5. Preko češnjaka stavite plošku sira i plošku pancete.
6. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 210° C oko 10-ak minuta.
7. Juhu poslužite pokapanu bučinim uljem i posutu poprženim bučinim sjemenkama.
Savjet: Juhu možete dodatno obogatiti dodatkom slatkog vrhnja.
Vrijeme pripreme: 25 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com