(za 4 osobe)
300 g očišćenoga mladog boba
100 g oljuštenog krumpira
50 g luka
20 g maslaca
1 žlica Vegete
1 žličica svježe metvice
1 žličica Gussnela Dolcela
4 žlice limunova soka
400-500 ml vode
2 žlice maslinova ulja
pola žličice soli
pola žličice Vegeta Maestro crnog papra
1 žlica narezanog vlasca
1. Očišćeni bob stavite kuhati u kipuću vodu, a kad gotovo omekša, dodajte mu oguljen i narezan krumpir. Malo posolite i kuhajte još oko 15 minuta.
2. Očišćen luk narežite na ploške i na maslacu kratko popržite. Kratko prokuhajte i umiješajte maslinovo ulje.
3. Popržen luk, kuhani bob i krumpir zajedno s tekućinom izmiješajte u električnoj miješalici i vratite u posudu.
4. Dodajte vodu, Vegetu, papar, narezanu metvicu, limunov sok i škrobno brašno razmućeno u malo vode.
Posluživanje: Juhu pospite narezanim vlascem i toplu poslužite.
Savjet: Žlicu kuhanoga boba ostavite, pa ga prije posluživanja umiješajte u krem-juhu. Kuhanom mladom bobu oljuštite gorkastu kožicu pa ga usitnite zajedno s krumpirom i lukom u električnoj miješalici.
Vrijeme pripreme: Oko 40 minuta.
Energetska vrijednost obroka: 540 kJ/129 kcal.
Složenost: jednostavno.
Izvor: Coolinarika.com