(za 4 osobe)
400 g Jegera Podravka
100 g luka
100 g mrkve
200 g svježe paprike
390 g Sjeckane rajčice Podravka
200 ml Passate Podravka
1 limenka Smeđeg graha Podravka (400 g)
2 češnja češnjaka
1 Fant za grah i variva
1 žlica Vegeta Maestro chilija
50 ml ulja
1 žlica grubo nasjeckanog peršina
sol
1. U posudu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk, naribanu ili na sitne kockice narezanu mrkvu i svježu papriku narezanu na manje prutiće.
2. Popržite 4-5 minuta na srednjoj vatri, pa dodajte na kockice narezani oguljeni jeger i popržite još nekoliko minuta.
3. Dodajte protisnuti češnjak, chilli, popržite oko 1 minutu, pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu.
4. Pirjajte 10-ak minuta.
5. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i pustite da odstoji nekoliko minuta.
6. Rajčicu s jegerom prelijte sa 600 ml vode, dodajte pripremljeni Fant, promiješajte i pustite da zakuha.
7. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
8. Dodajte ocijeđeni i isprani grah, promiješajte i kuhajte još 5 minuta.
9. Uklonite s vatre, pospite peršinom, po potrebi posolite i poslužite.
Savjet: Po želji možete pojačati chili ili dodati malo tabasco umaka.
Vrijeme pripreme: 1 h
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu