Hrvatski obrtnici na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. ožujak 2014. u 12:46
Foto: Thinkstock

Na Međunarodnom sajmu obrtništva (IHM) u Muenchenu od 12. do 18. ožujka predstavit će se i 25 hrvatskih obrtnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Na Međunarodnom sajmu obrtništva (IHM) u München od 12. do 18. ožujka predstavit će se i 25 hrvatskih obrtnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Ovogodišnji nastup je 22. uzastopni nastup hrvatskih obrtnika na ovom najvećem međunarodnom sajmu obrtništva u Europi, izvijestili su iz HOK-a.

Na izlagačkoj površini od 20 četvornih metara uz financijsku potporu HOK-a nastupit će 25 izlagača, od čega sedam izlagača sudjeluje prvi put.

Svoje proizvode izravno će na izložbenom prostoru HOK-a predstaviti 21 izlagač, 15 izlagača predstavit će se uzorcima svojih proizvoda u zajedničkoj vitrini Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, a ostali putem promotivnih materijala.

Prvi put na sajmu će se sudjelovati strojobravarski obrt Lamela iz Macinca, jedan od vodećih proizvođača frikcijskih proizvoda u Hrvatskoj, predstavit će svoju bogatu ponudu lamela kvačila.

Prvi put se predstavlja i ADRINAUT iz Pule i to sa poslovnim poklonima, suvenirima, dječjim igrama i edukativnim materijalima, čiji je cilj prezentacija Hrvatske kao top-turističke destinacije.

Ručno rađene unikatne suvenire od kamena, kao što su stare kamene kućice – istarski kažuni, vaze, posude i reljefi, na sajmu u München prezentirat će i Ugostiteljstvo i izrada unikata Kažeta iz Poreča.

Na ovogodišnjem MOS-u ponovno će se predstaviti tvrtka Roto kruna iz Velike Gorice, sa svojom inovacijom 'roto rašpom', a ljevaonica obojenih metala DUNI iz Kumrovca novim programom proizvoda putem promotivnih materijala. Po prvi put bit će izloženi i keramički unikatni ukrasni predmeti proizašli iz osječke obrtničke radionice Keramike Tomas.

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije na ovogodišnjem sajmu predstavit će 15 tradicijskih i umjetničkih obrta, uzorcima proizvoda u zajedničkoj vitrini. Naći će se tu bačvari, bravari, medičari, keramičari, lončari, staklopuhači, staklari, zlatari i drugi.

Od 1995. godine do danas na München sajmu u organizaciji HOK-a izlagalo je gotovo 780 obrtnika, uz sufinanciranu cijenu troškova standardno uređenog izložbenog prostora.

Komentirajte prvi

New Report

Close