(za 4 osobe)
1,2 kg svinjskih kotleta u komadu
1 žlica Vegete
400 g Cikle rezanci Podravka
150 g korijena celera
1-2 jabuke
60 g oraha
Za preljev:
400 g grčkog jogurta
2 žlice maslinova ulja
1 žlica majoneze
1 žličica Vegete Natur Mediteran
sol
Vegeta Maestro crni papar
1. Kotlete u komadu pospite Vegetom i utrljajte u meso.
2. Pripremljeno meso stavite u posudu za pečenje, prelijte uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C uz povremeno podlijevanje toplom vodom.
3. Ciklu ocijedite i stavite u posudu za salatu. Dodajte celer i jabuku narezanu na štapiće.
4. Preljev pripremite od grčkog jogurta, maslinova ulja, majoneze, Vegete natur mediteran, soli i mljevenog papra.
5. Prelijte po salati, lagano promiješajte i pospite nasjeckanim orasima.
6. Zimsku salatu poslužite uz hladno pečenje.
Savjet: Salatu pripremite neposredno prije posluživanja. Jabuci ne treba skidati koru, zelena jabuka dekorirat će salatu.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com