(za 4 osobe)
1 Zamrznute zelene mahune Podravka (450 g)
360 g Tjestenine Penne Zlato polje
1 crvena paprika
1 ljubičasti luk
2 Eva tuna fileta u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
40 ml vinskog octa
160 g skute
sol
Vegeta Maestro crni papar
1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
2. Isto tako skuhajte i mahune, ohladite i ocijedite.
3. Skuhane penne pomiješajte s mahunama, na ploške narezanim lukom, ocijeđenom tunom, crvenom paprikom narezanom na trakice te začinite s maslinovim uljem i vinskim octom.
4. Na kraju dodajte na kockice narezanu skutu i pospite krupno mljevenim paprom i soli.
Savjet: Umjesto tjestenine penna možete upotrijebiti mašnice ili fussile, a umjesto paprike možete dodati na četvrtine narezanu rotkvicu. Ona će se svojim blago gorkim okusom odlično nadovezati na ostale namirnice.
Vrijeme pripreme: 25minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu