(za 4 osobe)
800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun
1. Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
2. Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
3. U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
4. Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.
Posluživanje: Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.
Savjet: Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Složenost: Jednostavno
Izvor: Coolinarika.com