300 g svježeg kupusa
3 žlice ulja
150 g Kranjskih kobasica Podravka (2 kobasice)
50 g Pancete Podravka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
1 Fant za grah i variva
2 žlice aceta balsamica
1 limenka Smeđeg graha Podravka (800 g)
1 žlica nasjeckanog peršina
1. Na zagrijanom ulju popecite na ploške narezane kobasice i kockice pancete. Ulijte sjeckanu rajčicu i pirjajte na laganoj vatri 5 minuta.
2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
3. Zatim ulijte vode i umiješajte pripremljeni Fant.
4. Dodajte narezani kupus, kad zavrije kuhajte još oko 10 minuta, umiješajte aceto balsamico te isprani i ocijeđeni grah.
5. Još sve zajedno kuhajte oko 5 minuta.
Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
Savjet: Slično možete pripremiti i kiseli kupus, ali tad ga malo isperite i ne koristite aceto balsamico.
Izvor: Coolinarka.com