Global Growth osigurava 20.000 eura za širenje poslovanja, prijave otvorene do 2. rujna

Autor: Josipa Ban , 29. kolovoz 2024. u 06:59
Lani je u Global Growth akceleratoru sudjelovao startup Sportreact, a njegov suosnivač Anto Širić kaže da im je pomogao da poslovanje dignu na višu razinu, Foto: PD

Frane Šesnić, direktor Zicera i inicijator programa poziva startupe da se jave.

Zagrebački inovacijski centar, Zicer, i ove godine provodi Global Growth akceleracijski program. Prijave na program, čiji je cilj pomoći startupima u širenju na strana tržišta, otvorene su do 2. rujna. Osim edukacija i mentorske podrške, pet startupa koja budu odabrana za sudjelovanje dobivaju i 20 tisuća eura bespovratnih novčanih no-equity sredstava.

Traže se startupi koji razvijaju inovativna i disruptivna tehnološka rješenja. Oni koji razvijaju softverska rješenja ne smiju biti stariji od 5 godina, a stariji od 7 godina ne mogu biti oni koji razvijaju hardverska rješenja. Također, da bi mogli aplicirati na program u prethodnoj godini moraju imati ostvarene prihode od prodaje od minimalno 50 tisuća eura. Program traje svega mjesec dana. Počinje krajem rujna, a završava krajem listopada kada je i konferencija Zagreb Connect.

Lani je u Global Growth akceleratoru sudjelovao startup Sportreact, a njegov suosnivač Anto Širić kaže da im je pomogao da poslovanje dignu na višu razinu. Osvojenih 20 tisuća eura uložili su na izlaganja i predstavljanje proizvoda na velikim internacionalnim sajmovima. Tamo su uspjeli, kaže, prodati nekoliko proizvoda, ali i povezati se s distributerima iz različitih zemalja.

Startup Bitreport, koji je također lani sudjelovao u programu, novac je uložio na otvaranja novih tržišta diljem Europe.

Frane Šesnić, direktor Zicera i inicijator programa poziva startupe da se jave. Lani su ga pokrenuli kao pilot projekt, a kako se pokazao uspješan odlučili su ga provoditi i ove godine. “Sudionike očekuju izvrsna predavanja, mentorska podrška i 20 tisuća eura”, poručuje Šesnić.

Komentirajte prvi

New Report

Close