(za 2 osobe)
200 ml bešamel umaka
4 kriške tosta
50 g naribanog Gruyere sira
1 limenka Eva Sardina u maslinovom ulju (115 g)
1 žličica Senfa estragon Podravka
1 žlica limunovog soka
1/4 žličice Maestro usitnjene majčine dušice
sol
Vegeta Maestro crni papar
1. U manjoj posudi na srednjoj vatri zagrijte bešamel umak do vrenja.
2. Dodajte mu senf, majčinu dušicu, limunov sok, posolite ga i popaprite.
3. Samo kratko promiješajte i uklonite s vatre. U manju vatrostalnu posudu položite 2 kriške tosta.
4. S 1/2 količine dobivene smjese premažite kriške tosta u posudi, pa po njima rasporedite ocijeđene sardine i 1/2 količine naribanog sira.
5. Preklopite ih preostalim kriškama tosta, pa ih prelijte preostalim bešamel umakom i naribanim sirom.
6. Stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite 10-15 minuta ili dok se gornji dio blago ne zapeče i sir otopi.
7. Poslužite odmah ili ponesite na posao, u školu i sl.
Savjet: Prije pečenja, kao ukras, na svaki sendvič možete položiti plošku limuna ili ih posuti narezanim vlascem.
Vrijeme pripreme: 20 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com