(4 osobe)
600 g srednje velikih mladih krumpira
5 ploški Podravskog špeka (80 g)
4 žlice ulja
18 g Vegete Natur za krumpir
2 žlice bijelog vinskog octa
1 žličica Senfa rustika Podravka
Vegeta Maestro crni papar
8 rotkvica
1 ljubičasti luk
1 žlica narezanog vlasca
1. Krumpir dobro operite, osušite i narežite na ploške debljine oko 2 mm. Špek narežite na štapiće.
2. Na zagrijanom ulju u tavi popecite krumpir do zlatnožute boje.
3. Krumpir izvadite, a u istoj tavi popecite špek da postane hrskav i dodajte krumpiru.
4. Vegeti Natur za krumpir dodajte ocat, senf i papar pa promiješajte i prelijte preko krumpira.
5. Dodajte luk i rotkvice narezane na ploške i sve lagano promiješajte.
6. Salatu pospite vlascem i ostavite je odmarati oko 15 minuta.
7. Toplu salatu poslužite kao samostalno jelo ili uz prženu ribu ili meso.
Savjet: Krumpir pecite na dva puta da se bolje i lakše ispeče.
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Složenost: jednostavno
Izvor: Coolinarika.com