(za 4 osobe)
150 g Prosene kaše Zlato polje
70 g lista špinata
50 g brusnica
1 nar (oko 150 g)
70 g oraha
Za preljev:
50 ml maslinova ulja
2 žlice jabučnog octa
1 žlica Senfa Estragon Podravka https://www.podravka.hr/proizvod/senf-estragon/
1 žlica cvjetnog meda
sol
Vegeta Maestro crni papar
1. Proso skuhajte u posoljenoj vodi (15 minuta), ocijedite, razrahlite vilicom i ostavite da se ohladi.
2. Ohlađenom prosu dodajte špinat narezan na rezance, orahe, grubo narezane brusnice i nar.
3. Prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja, jabučnog octa, senfa, meda, soli i papra. Sve lagano promiješajte.
4. Salatu ukrasite grubo narezanim orasima, brusnicama i sjemenkama nara i poslužite odmah.
Savjet: Salatu poslužite odmah.
Vrijeme pripreme: 25minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com