Delicije Podravkinih chefova oduševile Splićane

Autor: Poslovni dnevnik , 13. ožujak 2016. u 21:59
Sudionici Poslovnog uzleta uživali su u finim jelima Podravke/M. Cikotić/PIXSELL

Pauze Uzleta obilovale slasnim zalogajima.

Split Mišel Tokić i Robin Knežević bili dva Podravkina kulinarska virtuoza koji su okupljene poduzetnike na Poslovnom uzletu grada Splita dočekali s toplom zakuskom nakon uvodnog dijela konferencije. Podravkin tim, inače, sastoji se od 10 promotora kulinarstva raspoređenih po regijama Slavonije, sjevernog primorja, Dalmacije i Zageba.

 "Ideja je svugdje gdje je Podravka prisutna prezentirati lepezu naših proizvoda", kaže Mišel Tokić, promotor koji je u koprivničkoj kompaniji zaposlen već 15 godina. Za manifestacije poput Poslovnog uzleta pripremaju se jednostavnija jela poput tjestenina i rižota, manjih rolada najčešće od piletine, s tim da je topla juha obvezno predjelo, a uz obrok obično ide salata, najčešće od cikle zajedno sa svježim povrćem. Nakon glavnog jela, slijede Dolcelini deserti, pudinzi, muffini, kao i savijača od višanja i jabuka.

"Ideja je ljudi u pauzi koja traje najčešće jedan sat dobiju ukusan, a vrlo jednostavan obrok za konzumaciju", kaže Tokić dodajući da se zato dio pripreme unaprijed odradi u Koprivnici i prevozi toplim i hladnim boksovima na mjesto događaja. Posao kulinarske promocije raste iz godine u godinu. "Snimamo kulinarske emisije, DVD-e, pišemo kuharice i osmišljavamo nova jela. Bili smo na Olimpijskim igrama u Ateni i Pekingu, a bili smo i prvi tim kuhara iz Hrvatske koji je radio večeru za zastupnike u Europskom parlamentu", ponosno kaže taj Podravkin promotor dok pladnjevi s hranom ubrzano nestaju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close